Sinüzit, bir takım sebeplerden ötürü sinüs yollarının iltihaplanması sonucunda oluşan bir rahatsızlıktır. Bu rahatsızlığa sebep olan faktörlere bağlı olarak, sinüzit iki ayrı başlık altında değerlendirilmektedir.
Akut sinüzit, genel olarak üst solunum yolu rahatsızlıkları, gribal enfeksiyonlar ve nezle gibi rahatsızlıklar sonucunda ortaya çıkmaktadır. Akut sinüzit sıklık ile ilaç tedavisine yanıt vermektedir. İkinci sinüzit çeşidi ise kronik sinüzittir. Kronik sinüzit, burun içinde poliplerin oluşmasına bağlı olarak sürekli tekrarlayan bir sinüzit çeşididir. Bu sinüzit çeşidi için de ilk olarak ilaç tedavisine başvurulsa da genel olarak poliplerin küçültülmesi için sinüzit ameliyatı yöntemine başvurulmaktadır.

Sinüzit Ameliyatı Nasıl Yapılır?

Sinüzit, burun tıkanıklığına sebep olan ve ilerlediği takdirde göz ve beyin rahatsızlıklarının da ortaya çıkmasına neden olan bir rahatsızlıktır. Bu neden ile sinüzit ameliyatı, halk arasında burun tıkanıklığı ameliyatı olarak da bilinmektedir.
Sinüzit ameliyatında hedef, iltihaplanmaya sebep olan poliplerin ve kistlerin temizlenmesidir. Ayrıca bu ameliyatta sinüs yolları da temizlenir ve böylelikle sinüs yolları açılmış olur.

Sinüzit Ameliyatı Sonrasın Şikayetler Tekrarlar Mı?

Sinüzit ameliyatı sonrasında burun tıkanıklığı ya da sinüzite bağlı olarak ortaya çıkan diğer şikayetlerin tekrar edip etmeyeceği merak edilmektedir. Sinüzit ameliyatı, uzman kişiler tarafından yapıldığı takdirde, ilgili hastalık şikayetlerinin bir daha ortaya çıkmasını engellemektedir. Ancak bu ameliyat çeşidinde de tıpkı burun tıkanıklığının giderilmesi için uygulanan burun estetiği ameliyatı gibi birtakım faktörlere dikkat edilmesi gerekmektedir.
Burun estetiği ameliyatında, burnun travmalara maruz kalmaması gerekmektedir. Sinüzit ameliyatında ise sinüs yollarının tekrar iltihaplanmasına engel olabilecek tozlu ortamlara girmekten kaçınılması gerekmektedir.

Prof. Dr. Gediz Murat Serin

İletişim Formu

    Bize Ulaşın
    Prof. Dr. Gediz Murat Serin